Nema preživjelih

Stravične fotografije s mjesta avionske nesreće u Etiopiji u kojoj je poginulo 157 putnika

Prve fotografije sa mjesta današnje avionske nesreće u Etipiji prikazuju stravične prizore razbacanih ljudskih tijela i dijelova aviona u blizini grada Bishoftu.

Podsjećamo, svih 157 putnika aviona kompanije Ethiopian Airlines poginulo je danas kada se Boing 737 Max 8 srušio samo šest minuta nakon što je poletio iz Etiopije ka Nairobiju.

Među poginulim putnicima bilo je Kenijaca, Kanađana, Amerikanaca, Britanaca, Šveđana, Norvežana, Rusa, Marokanaca, Poljaka, Belgijanaca, Somalijaca, Indonežana, kao i putnika iz Srbije, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Yemena.

Uzroci ove stravične avionske nesreće još nisu poznati, piše BBC.

Međutim, pilot je prilikom polijetanja prijavio poteškoće i zatražio da se vrati u Adis Abebu, saopćila je kompanija Ethiopian Airlines.

"U ovoj fazi ne možemo isključiti ništa. Moramo se pridržavati međunarodnih propisa i čekati okončanje istrage", izjavio je generalni direktor kompanije Ethiopian Airlines Tewolde Gebremaria okupljenim novinarima na Međunarodnom aerodromu Bole u Adis Abebi.

Vidljivost pri današnjem polijetanju aviona bila je dobra, ali je nadzor zračnog prometa Flightradar24 objavio kako je vertikalna brzina aviona bila nestabilna nakon polijetanja.

Jedan očevidac na mjestu nesreće rekao je za BBC kako se veliki plamen uzdigao nakon što je avion udario u zemlju.

"Eksplozija je bila toliko jaka da nismo mogli prići avionu. Sve je izgorjelo", kazao je svjedok.

Boeing 737 Max 8 je dostavljen kompaniji Ethiopian Airlines prije svega nekoliko mjeseci, a radi se o istom modelu koji je koristila kompanija Lion Air, a koji je pao u Indoneziji uoktobru.

Etiopijski premijer Abiy Ahmed je izrazio saučešće porodicama putnika, a kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta je također pružio podršku.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš