Strani mediji o trovanju službenika CIK-a

Strani mediji izveštavali su o nedavnim dešavanjima u Centru za brojanje i prebrojavanje glasova na Kosovu, gde je oko 26 osoba prijavilo da je otrovano otvaranjem koverti sa glasovima koji su poštom stigli iz Srbije, na izborima 6. oktobra.

Strani mediji o trovanju službenika CIK-a

Američki list "Vašington Post" prenosi da vlasti na Kosovu kažu da su neki zvaničnici Centralne izborne komisije odvedeni u bolnicu sa zdravstvenim problemima,nakon otvaranja pet glasačkih paketa iz Srbije.

U međuvremenu, Asošijejtid Pres kaže da je značajan broj zvaničnika CIK-a hospitalizovan zbog zdravstvenih problema nakon otvaranja pet glasačkih kutija koje su stigle iz Srbije.

"Lokalni mediji navode da je 26 zvaničnika CIK-a imalo alergijske reakcije i probleme sa kožom nakon otvaranja glasačkih kutija", preneo je AP.

"Lekari Hitne medicinske pomoći saopštili su da su svi pacijenti imali svrab i crvenilo kože”, navodi se u raznim medijima.

Na Kosovu su pre nedelju dana održani prevremeni izbori na kojima je pobedila levičarska stranka. Ponovno brojanje glasova se vrši na 300 biračkih mesta.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš