Server: Vučić gradi "veliku Srbiju"

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu "Džons Hopkins" Danijel Server rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ''sprovođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na Kosovu'' pokušava da izgradi defakto veliku Srbiju, prenosi Tanjug.

Server: Vučić gradi "veliku Srbiju"

Server je za Glas Amerike, odgovarajući na pitanje ''da li će rezultat izbora u Nikšiću ohrabriti predsednika Srbije da i dalje bude uključen u dešavanja u Crnoj Gori'', rekao ''da Vučić smatra da sprovodi veoma uspešnu kampanju u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu''.

''Vučić pokušava da izgradi veliku Srbiju, koju su Milošević i Dobrica Ćosić želeli. To je srpski program, modernizovan za današnji Balkan'', tvrdi Server, poznat kao veliki kritičar Srbije i srpskih vlasti.

Na pitanje VOA ''da li i dalje vidi snažan uticaj SPC na političkoj sceni'', Server je odgovorio da ''misli da je uticaj Srpske pravoslavne crkve prilično snažan''.

''I ona se toga ne stidi. Jasno je uključena. Definitivno je na jednoj strani političke jednačine'', smatra Danijel Server.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš