Server: Čini mi se da demarkacija više nije na stolu

Profesor u Vašingtonu i američki analitičar Daniel Server rekao je da je moguće rešiti pitanje Kosova i Srbije, ali to sve zavisi od političke volje obe strane.

Server: Čini mi se da demarkacija više nije na stolu

"Moguće je rešiti pitanje Kosova i Srbije, ali to sve zavisi od političke volje obe strane. A politička volja u velikoj meri zavisi od njihovih predsednika. Nemoguće je predvideti da li će odlučiti da to pitanje reše tokom ove godine. Čini se da je Priština nestrpljivija od Beograda da to učini, ali se nadam da će se to promeniti jer postaje očigledno da je rano rešenje daleko bolje nego čekanje na samo pristupanje EU, kada će sve poluge biti uz one koji su priznali Kosovo", rekao je Server za srpski Blic.

Server je istakao da demarkacija ili korigovanje granica više nije na stolu kao opcija, i dodao je da politička volja najviše zavisi od predsednika dve države.

"Čini mi se da demarkacija više nije na stolu. Izgleda da Vučić ne želi da da Tačiju ono što mu treba, a izgleda i da Tači ne želi da da Vučiću da ono što on želi i što mu je potrebno da bi se teritorijalno (narodno) razmenili. Po mom mišljenju, to je dobro jer je razmena inače loša ideja, a loše ideje su kao zombiji, ne umiru, već lutajući traže nekog političara, diplomatu ili profesora čiju karijeru mogu uništiti", rekao je Server.

Na pitanje šta bi se generalno moglo očekivati ove godine od evropskog puta Srbije, Server kaže da je to pitanje najviše za Vučića. Kako kaže, prošla godina nije bila baš dobra i nada se da će ova biti bolja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš