"Ruski obaveštajni operativac za izborno mešanje u Beogradu"

Da bi uticala na parlamentarne izbore u Srbiji, jedna od ruskih tajnih službi, odnosno Ruska služba spoljnih poslova (SVR), već je poslala u Beograd svog stručnjaka za izbornu manipulaciju Andreja Alfredovića Vale, prenosi KosovaPress.

"Ruski obaveštajni operativac za izborno mešanje u Beogradu"

Diplomatski izvori u Beogradu rekli su za KosovaPress da je ruski obaveštajni operativni deo Direkcije MS (Meropriyatiye Sodeystviye) SVR-a, koja se bavi mešanjem u izbornim procesima u zemljama van Ruske Federacije.

“Ruska agresija u Srbiji dostigla je vrhunac u poslednjih 20 godina. Rusi su pod svaku cenu, zainteresovani da zadrže Srbiju pod njenim uticajem, stoga su već poslali jednog čoveka, jednog od 35 ruskih zvaničnika koji je iz istih razloga  udaljen iz SAD-a, odnosno uticaja na izbore 2016. godine “, rekao je izvor.

Ovaj skandal biće označen u modernoj istoriji Srbije kao najveće poniženje koje joj je počinjeno u izbornoj sferi.

Napori Rusije da zadrži Srbiju pod njenim uticajem su ogromni. Juče je u Beogradu bio glavni diplomata Lavrov, koji je zajedno sa srpskim kolegom Dačićem izdao neviđenu izjavu u vezi sa Kosovom, gde je izrazio sav bunt koji je imao u sebi i bes  zbog SAD i NATO.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš