Spasila život ženi u avionu

Rusija slavi ministricu zdravstva Ingušetije

Marem Arapkhanova, ministrica zdravlja ruske republike Ingušetije, spasila je život putnici u avionu na letu Magas - Moskva.

Rusija slavi ministricu zdravstva Ingušetije

Putnici je pozlilo pola sata nakon što je poletio avion u kojem je bila i Marem Arapkhanova. Iz razgovora sa članovima posade ministrica je saznala za dramu i bez razmišljanja odlučila intervenirati.

"Žena se srušila na pod, izgubila je svijest, imala grčeve, otežano disala, krvarila iz nosa. Morala sam pomoći. Sat vremena smo se borili, situacija je bila teška. Ali, Svevišnji nam je pomogao da joj spasimo život", rekla je skromna 45-godišnja ministrica.

Nakon što je Marem Arapkhanova pružila pomoć, stanje žene je stabilizirano, a na aerodromu u Moskvi je dočekao ambulantni tim i odveo u jednu od bolnica u glavnom gradu. 

U činjenici da je spasila ljudski život, Araphanova ne vidi ništa čudno. Ona je ubijeđena da je "funkcija ministra privremena za razliku od zanimanja ljekara".

"Moja dužnost je pridržavati se Hipokratove zakletve. Ja sam u prvom redu ljekar, a ne ministar", zaključila je Marem Arapkhanova koja je dosad bila poznata po činjenici da kao muslimanka uvijek nosi maramu na glavi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš