Radujte se muslimani Sirije

Nakon fitne u Šamu, slijedi velika pobjeda Islama, snage imana, a slabost nifaka, jer u hadisu stoji:”…doista, kada se smutnja proširi, iman će biti u Šamu.”

Radujte se muslimani Sirije

Šam je centar za suzbijanje fesada. Počeli su se javljati znakovi poboljšanja, jer, kada se u Šamu popravi stanje, prati ga cijeli ummet, zato se u hadisu kaže:”Kada se pokvare stanovnici Šama, onda nema dobra ni u vama.”

Dedžal, kao jedna od najvećih fitni na Zemlji i velikih predznaka Sudnjeg, biće savladan i ubijen u Šamu, pa zar sumnjaš da neće Istina savladati sadašnje “dedžalčiće”!? U hadisu stoji:”…a zatim će meleki unekaziti lice njegovo prije Šama i u Šamu će biti ubijen.(Dedžal)”

Meleki svoja krila razastiru iznad Šama kada je mirno i nema rata, a kako ih tek razastiru kada je rat i borba da Allahova riječ bude gornja, pa se u hadisu i spominje:”Blago li se stanovnicima Šama, Allahovi meleki razastiru svoja krila nad Šamom.”

U Šamu ne može dugo da opstane i da živi zlo i smutnja, jer se Šam u hadisima spominje samo po dobru, blagoslovu i imanu, kako stoji u jednom hasen hadisu:” Allah mi je zagarantovao da će čuvati Šam.”

Nakon Mekke i Medine, Muhammed alejhisselam je najviše savjetovao da se naseljava Šam, zbog dobra i bereketa u njemu i zbog toga što fitna ne opstaje dugo u njemu, zato je Muawija r.a. zatražio od Vjerovjesnika alejhisselama da mu odabere mjesto u kojem će živjeti, pa mu je rekao: Šam.

Širite ovu poruku dalje, da muslimani unesu optimizma u svojim srcima i da ne klonu duhom. Pobjeda je blizu in ša Allah.

(svi hadisi navedeni u ovom tekstu su dobri i vjerodostojni )

Šejh Abdu-l-Aziz Tarifi

Preveo: Abdullah

Izvor: (sandzakpress)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš