Nemačka i SAD u klinču oko Kosova: Išinger i Grenel razmenili kritike na Tviteru

Nemački diplomata Volfgang Išinger reagovao je dosta ljutito nakon Grenelovog poziva da se u Beloj kući 27. juna nastavi dijalog između Kosova i Srbije.

Nemačka i SAD u klinču oko Kosova: Išinger i Grenel razmenili kritike na Tviteru

Išinger je na Tviteru rekao da je sastanak zakazan bez koordinacije sa EU.

"Neusklađeno sa EU? Reakcija iz Berlina, Pariza, Brisela? Šta ako EU pregovara o dubokim i inkluzivnim oblastima slobodne trgovine sa talibanima?

Grenel je na ove izjave reagovao pitanjem zašto Išinger nije predložio da bi EU trebalo da preduzme korake ka liberalizaciji viza.

"Pozdravljamo sve akcije, a ne samo razgovore. Zašto ne biste postavili post da EU treba da preduzme korake u vezi s vizama - što su obećavali godinama? Narod Kosova i Srbije zaslužuje napredak", napisao je Grenel na Tviteru.

Wolfgang Ischinger@ischinger

Uncoordinated with the ? Reaction from Berlin, Paris, Brussels? What if the EU negotiated a DCFTA with the Taliban? https://twitter.com/bopanc/status/1272580426138345473 …

Bojan Pancevski@bopanc

President Trump has invited via @RichardGrenell to the White House the leaders of Kosovo and Serbia in a bid to broker a resolution to a decades-long dispute that prompted U.S. military intervention. The meeting should be on June 27 via @WSJ https://www.wsj.com/articles/trump-to-host-balkan-peace-talks-11592241165 … via @WSJ

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš