"Nema boljeg trenutka od ovog za sporazum Srbije i Kosova"

Status kvo na Balkanu nije održiv i svi gube zbog zastoja u pregovorima, napisao je na Tviteru ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i istakao da "oni koji veruju da će doći bolji uslovi u kojima će ispregovarati povoljniji sporazum moraju znati da boljeg trenutka od ovog nema".

"Nema boljeg trenutka od ovog za sporazum Srbije i Kosova"

Skot je na svom Tviteru objavio tekst o obraćanju zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Metjua Palmera u Prištini 12. juna.

U odvojenom tvitu američki ambasador je napisao da "političke vođe moraju ostaviti po strani nacionalističku retoriku i istorijski revizionizam" i da "oni skrnave sećanje na žrtve, ponovo otvaraju rane preživelih i sprečavaju napredak ka postizanju transparentne, demokratske i odgovorne vladavine".

I Bela kuća je nedavno pozvala Kosovo i Srbiju da ostave po strani ekstremističku retoriku i da rade na sporazumu koji se fokusira na uzajamno priznanje.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer rekao je u nedavnom intervjuu za Glas Amerike da Srbija i Kosovo hitno treba da nastave dijalog, iako SAD ne postavljaju rokove za rešavanje kosovskog pitanja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš