"Moskva se protivi stvaranju vojske Kosova"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je danas stvaranje oružanih snaga Kosova, ocenjujući da to još više povećava i tako napetu situaciju u Evropi.

"Moskva se protivi stvaranju vojske Kosova"

"Stvaranje oružanih snaga Kosova, strukturi koja se ni na koji način nije približila državnoj strukturi, još više povećava i tako napetu situaciju", rekla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije, komentarišući izjave pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela.

Ona je rekla da "dodatni faktor nestabilnosti na evropskom kontinentu" predstavljaju način na koji je stvorena "struktura Kosova", ciljevi koji su bili postavljeni prilikom odvajanja Kosova od teritorije suverene države, kao i to kako se odvijalo medijsko i političko forsiranje.

Mičel je rekao da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.

"Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe i niko nema pravo da zabrani Kosovu da razvija takve strukture", rekao je Mičel.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš