Makron obećao Hotiju podršku Francuske u dijalogu

Predsednik Francuske Emanuel Makron izvestio je premijera Kosova Avdulaha Hotija da je Francuska i dalje posvećena pomoći Kosovu u dijalogu.

Makron obećao Hotiju podršku Francuske u dijalogu

Kosovski premijer je putem društvenih medija objavio da je u Parizu potpisao dva sporazuma između Francuske i Kosova i pozvao Makrona da poseti Kosovo. Predsednik Francuske je odgovorio da će to učiniti u odgovarajuće vreme.

„Sa Francuskom smo postigli dva važna sporazuma, o razmeni podataka između dva ministarstva unutrašnjih poslova i mogućnosti zapošljavanja porodica diplomata iz Francuske i Kosova. Obećali smo da ćemo raditi na promociji ekonomske razmene sa Francuskom", napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Hoti je ocenio odnose Kosova sa Francuskom kao odlične, prenela je Koha.

„Odnosi Kosova sa Francuskom su odlični, i Francuska je igrala ključnu ulogu u svim fazama izgradnje države na Kosovu i narod Kosova je zahvalan na tome. Razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu, fokusirajući se na perspektivu evrointegracija kao jedinu priliku za mir, stabilnost i prosperitet ovog dela Evrope“, rekao je Hoti.

France remains committed to support Kosovo in the dialogue process with Serbia, which should lead to mutual recognition and the normalization of relations. (2/2) pic.twitter.com/P6b57IaaZY

— Avdullah Hoti (@Avdullah) July 7, 2020

EU je najavila da će se u petak u Parizu održati "virtuelni samit" između Kosova i Srbije.

Dva dana kasnije, u nedelju, premijer Kosova, Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastaće se u Briselu, što će, po rečima EU, označiti nastavak dijaloga za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš