Incident između ruskog i američkog aviona

Američki avion kretao se uobičajenom rutom u međunarodnom zračnom prostoru iznad Crnog mora kada ga je presreo Su-27.

Incident između ruskog i američkog aviona

Ruski borbeni zrakoplov "Su-27" presreo je američku izviđačku letjelicu tipa RC-135U iznad Crnog mora, potvrdila je glasnogovornica Američkog ministarstva obrane, potpukovnica Michelle Baldanza.

Prema njezinim riječima, američka letjelica kretala se uobičajenom rutom u međunarodnom zračnom prostoru iznad Crnog mora kada ju je presreo ruski Su-27 na "nesiguran i neprofesionalan način".

Američki mediji su naveli kako se ruski zrakoplov približio na nekih 6.000 metara američkom izviđačkom zrakoplovu.

Baldanza je i dodala kako se svi detalji u vezi s tim incidentom, koji se dogodio prije četiri dana, pažljivo proučavaju i istražuju, prenijeli su ruski mediji.

Pengaton provodi istragu

Glasnogovornik Pentagona Peter Cook rekao je kako su ruski vojni dužnosnici razgovarali s američkim kolegama o sigurnosti letenja iznad Sirije kako bi "izbjegli nesreće i nenamjerne sukobe" između američkih i ruskih snaga kad god dvije strane provode akcije u blizini, prenio je Fox News.

Pentagon će svakako dodatno istražiti taj incident, najavljeno je.

Prema američkim medijima, ruski borbeni zrakoplovi nekoliko puta su presretali američke bespilotne letjelice, a najmanje su to tri puta uradili u prvom tjednu ruske zračne kampanje nad Sirijom prošle jeseni.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš