General Ben Korel i Nacionalna garda Ajove u poseti Kosovu

Američka Ambasada na Kosovu saopštila je da general-adjutanta Nacionalne garde Ajove, general-major Ben Korel boravi na Kosovu.

General Ben Korel i Nacionalna garda Ajove u poseti Kosovu

Kako je saopšteno, tokom svoje prve posete Kosovu, od kada je imenovan za general-adjutanta Nacionalne garde Ajove, general-major Ben Korel (Ben Corell) dao je sledeću izjavu:

"Čast mi je što predstavljam Nacionalnu gardu Ajove ovde na Kosovu. Mi ćemo nastaviti da se angažujemo i podržavamo Kosovske snage bezbednosti i Ambasadu SAD", istakao je Korel.

General-major Korel (Corell), koji je zamenio generala Tima Orra (Tim Orr) kao general-adjutanat Nacionalne garde Ajove, ove nedelje će obaviti svoju početnu posetu Kosovu. Od 2011. godine, Nacionalna garda Ajove bila je državni partner Kosova pružajući podršku Kosovskim snagama bezbednosti. Ono što je ovo državno partnerstvo učinilo jedinstvenim jeste to što u Ajovi postoji pristup celog društva koji je obuhvatio sve nivoe vlasti, obrazovanje, atletiku, privatni biznis, energetiku i poljoprivredu, navodi se u saopštenju Američke ambasade.

 

 

 

Share

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš