Fauči: Broj preminulih od kovida padaće ove zime

Vodeći američki imunolog Entoni Fauči predviđa da će broj preminulih od kovida početi da pada ove zime, nakon povećanog broja slučajeva u SAD usled pojave delta soja.

Fauči: Broj preminulih od kovida padaće ove zime

U intervjuu sa američkom voditeljkom Gretom van Susteren, koji će biti objavljen kasnije danas, šef medicinskog savetodavnog tima Bele kuće upitan je da li će biti još jednog talasa zaraze ove zime, preneo je list "Hil".

"Srećom, trenutno, tačnije u prethodne četiri nedelje, videli smo pad u povećanju obolelih i hospitalizacijama. Međutim, broj preminulih je visok, ali kriva počinje da se ravna", izjavio je Fauči.

On je dodao da ne veruje da će videti pad smrtnih slučajeva kao što je primetan pad u broju hospitalizacija.

"Koliko će brzo pasti broj preminulih zavisiće od mnogo okolnosti, kao što su hladnije vreme, šta ljudi rade u zatvorenom", rekao je Fauči, preneo je "Njujork post".

Fauči je apelovao na Amerikance da nose maske na mestima gde je gužva, čak i ako su vakcinisani i nalaze se na otvorenom.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti su naveli da je broj smrtnih slučajeva pao sa prosečnih 1.767 dnevno, 15. septembra, na 1.418, 7. oktobra.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš