ERDOGAN ZAPRETIO: Naše strpljenje je na izmaku! Rusija je na ivici da počini ratni zločin u Siriji!

Turski predsednik Redžep Erdogan kaže da je Rusija na ivici da počini ratni zločin u Siriji, dok SAD treba da se odluče da li su na strani Ankare ili Kurda.

ERDOGAN ZAPRETIO: Naše strpljenje je na izmaku! Rusija je na ivici da počini ratni zločin u Siriji!

Međunarodna zajednica mora da podigne glas protiv Rusije i sirijskog predsednika Bašara el Asada, naglasio je Erdogan, navodeći da je strpljene Turske "na izmaku" oko situaciju u Siriju.

Erdogan je naveo da je sirijska kriza "klizi ka ćorsokaku" zbog ruske intervencije.

On je rekao da mu je teško da shvati zašto SAD ne mogu da nazovu Partiju demokratskog jedinstva (PYD) terorističkom organizacijom.

Turska nema nameru da obustavi napade na kurdske boraca iz sastava Jedinica za zaštitu naroda (YPG) na severu Sirije, kazao je Erdogan, preneo je Rojters.  Prema njegovim rečima, ignorisanje veze između PYD i Radničke partije Kurdistana predstavlja "neprijateljski stav prema Turskoj".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da su turski artiljerijski napadi na sever Sirije "apsolutno nezakoniti".

"Ono što se događa na tursko-sirijskoj granici je apsolutno nezakonito. Turska granatira naselja preko granice i tamo prebacuje novac, ljude i potrepštine", rekla je portparolka Ministarstva, navodi Rojters pozivajući se na rusku agenciju RIA Novosti.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija kritikovao je juče Tursku zbog granatiranja na severu Sirije, koje je podstaklo bojazan od ozbiljne eskalacije sukoba u toj zemlji, gde skoro pet godina bukti građanski rat.

Turska je počela sa granatiranjem severa Sirije u subotu, a meta su joj kurdske snage za koje tvrdi da su povezane sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK).

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš