Erdogan: Svakom građaninu Izmira čija je kuća uništena u potresu bit će sagrađena nova

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će u najkraćem mogućem roku biti napravljena nova kuća svakom građaninu Izmira čiji je dom uništen u potresu.

Erdogan: Svakom građaninu Izmira čija je kuća uništena u potresu bit će sagrađena nova

Erdogan je govorio na kongresu svoje Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u gradu Vanu, a tom prilikom se dotaknu jučerašnjeg potresa koji je pogodio Izmir.

"Svim građanima Izmira čiji su domovi uništeni u potresu, u najkraćem mogućem roku ćemo sagraditi i predati nove kuće", poručio je Erdogan prenose turski mediji.

Govoreći i o globalnim događanjima, Erdogan je poručio kako svijet trenutno osjeća bolove prelaska u novo političko i ekonomsko doba, a za zapad, koji se po njemu predstavljaju kao kolijevka demokracije i slobode, kazao je da je u velikoj krizi, a da su se baš tamo pojavile bolesti poput fašizma, rasizma i ksenofobije.

"Vrlo je bolno što put ka evropskim vrijednostima vodi kroz zagovaranje najtežih uvreda na račun simbola drugih vjera i društava", poručio je Erdogan, te dodao da porast islamofobije, naročito u Francuskoj je potvrda nastavka mentaliteta koji je Europu mnogo puta odvukao u katastrofu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš