Turski predsjednik

Erdogan: Ako nam ne daju u EU zbog smrtne kazne, olakšat će nam posao

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako bi ponovno uvođenje smrtne kazne moglo okončati kandidaturu njegove države za ulazak u Europsku uniju, piše Turkish minute.

Recep Tayyip Erdogan (Foto: EPA)

"Oni kažu da Turska neće imati mjesto u Evropskoj uniji ako se smrtna kazna vrati. Neka bude tako. Ne treba nam to mjesto", rekao je Erdogan tokom svog današnjeg govora u Antaliji.

Erdogan je također naglasio da će evropske zvaničnike nazivati nacistima i fašistima, sve dok oni njega, kako je rekao, zovu diktatorom. Ove sedmice je najavio i da će napraviti reviziju političkih i administrativnih odnosa svoje države s EU-om.

"Govore da ako 16. aprila prevagne glas 'za', da nas neće primiti u Evropsku uniju. O, kad bi oni samo mogli donijeti tu odluku, olakšali bi nam posao", istaknuo je Erdogan, koji je pri tom mislio na predstojeći referendum o proširenju predsjedničkih ovlasti kojeg je nazvao trenutkom odluke.

Podsjećamo, Erdogan od prošlogodišnjeg krvavog pokušaja puča sve više izražava podršku vraćanju smrtne kazne za pučište. On je izjavio da 57 posto građana Turske podržava ponovno uvođenje smrtne kazne.

Izvor: (klix.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš