ENGEL: ISTRAŽITI SVE KOJI SU POČINILI RATNE ZLOČINE

Komitet za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma, kojim predsedava kongresmen Eliot Engel, rekao je da svako ko je počinio ratne zločine na Kosovu, bez obzira na etničku pripadnost, treba da bude izveden pred lice pravde.

ENGEL: ISTRAŽITI SVE KOJI SU POČINILI RATNE ZLOČINE

Reakcija usledila nakon izveštaja medija da su tela Albanaca ubijenih tokom rata 1998-99 pronađena u mestu Kiževak u Raškoj oblasti u Srbiji.

Engel je i ranije kritikovao haški Specijalni sud, koji je do sada istraživao samo Albance zbog zločina koji su počinjeni tokom i u prvim mesecima nakon završetka rata u junu 1999.

"Svako ko je počinio ratne zločine, bez obzira na etničku pripadnost, mora biti izveden pred lice pravde. Ali, pravda se ne sme gledati kroz prizmu jedne etničke pripadnosti. Za sada se čini da se ovo događa na Kosovu sa Specijalnim sudom i da nešto treba promeniti", navodi se u objavi na Tviter nalogu Odbora za spoljne poslove u Predstavničkom domu, kojim predsedava Engel. 

"I dalje se pronalaze tela sahranjena u Srbiji, žrtve Miloševićeve kampanje za etničko čišćenje na Kosovu", navodi se.

U blizini Raške u Srbiji 16. novembra pronađeni su posmrtni ostaci koji su navodno pripadali albanskim žrtvama sa Kosova.

Informacije o pronalasku posmrtnih ostataka u Kiževaku, prvobitno je 16. novembra saopštio direktor Instituta za sudsku medicinu u Prištini Arsim Grdžaljiu. On je potvrdio da je reč o posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca.

Iskopavanja su izvršena na istom lokalitetu i 2015. godine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš