Eksplozivni pojas i bombe pronađeni uz napadača na kino u Njemačkoj

Naoružani muškarac kojeg je danas usmrtila policija u njemačkom gradu Viernheimu imao je bombu i nosio je pojas sa eksplozivom, objavio je list Bild.

Eksplozivni pojas i bombe pronađeni uz napadača na kino u Njemačkoj

Bombu je pronašla policija nakon pucnjave u kinu na zapadu zemlje u koje je naoružani i maskirani napadač ušao oko 15 sati. Očevici su ispričali da je bilo riječ o muškarcu starosti između 18 i 25 godina, te da je govorio "lošim njemačkim jezikom".

Još uvijek nisu poznati motivi napadača koji je, prema prvim izvještajima, u rukama nosio vatreno oružje i a oko ramena pojas sa mecima.

Uposlenik kina Guri Blakaj rekao je za Reuters da je napadač radnicima naredio da uđu u kancelariju, te da je potom otišao u jednu od kinosala, odakle su se čuli pucnji.

"Pozvao sam policiju i naredio osoblju da odmah ode", kazao je jedan od menadžera u kinu za Bild.

Almir H. (16), jedan od talaca, kazao je da im je napadač naredio da legnu na pod toaleta i prijetio da će ih ubiti ako ne poslušaju. Kada je istrčao iz toaleta, začula su se četiri pucnja.

Prve informacije su govorile da je povrijeđeno između 20 i 50 ljudi, ali je policija kasnije objavila da su svi taoci pušteni nepovrijeđeni nakon što je napadač neutralizovan.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš