Civili na meti terorizma: U napadu u Ankari poginule 34, a ranjeno 125 osoba

Turski ministar zdravstva Mehmet Muezzinoglu je saopćio da su u terorističkom napadu u Ankari poginule 34, a ranjeno 125 osoba.

Civili na meti terorizma: U napadu u Ankari poginule 34, a ranjeno 125 osoba

Turski premijer Ahmet Davutoglu je u Ankari sazvao sastanak čelnika sigurnosnih i drugih institucija nakon terorističkog napada koji se desio u centru glavnog grada.

Ministar zdravstva Muezzinoglu je nakon sastanka izjavio da je na mjestu eksplozije poginulo 30 osoba, a da su na putu do bolnice ili u bolnici preminula još četiri ranjenika. Dodao je da je među poginulima na mjestu eksplozije najvjerovatnije jedan ili dva napadača, ali da je to predmet istrage koja je u toku.

"Trenutno u 14 bolnica u Ankari imamo ukupno 125 hospitaliziranih ranjenika. Među njima je 19 životno ugroženih, a sedam je trenutno podrvgnuto operativnim zahvatima“, kazao je Muezzinoglu.

Turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala se također obratio novinarima nakon sastanka i najoštrije osudio napad.

"Teroristički napad izveden je aktiviranjem automobila bombe u pokretu na autobuskoj stanici u kvartu Kizilay u Ankari. Meta napada su bili civili koji su čekali autobus na stanici. Najoštrije osuđujemo taj podli čin. Ponovo poručujemo da oni koji stoje iza ovog napada neće uspjeti u svojim ciljevima. Ovaj narod je prevazišao brojne probleme“, kazao je Ala.

Naglasivši da je istragom već prikupljeno dosta dokaza, ali da će identitete odgovornih za napade objaviti tek po završetku istrage, ministar Ala je kazao da će Turska odlučno nastaviti borbu protiv terorizma i da neće dozvoliti da teroristi ugroze njenu stabilnost i mir.

"Odlučno ćemo nastaviti antiterorističku borbu koju vodimo za mir nacije, demokraciju, jedinstvo i cjelovitost zemlje. Turska će prevazići i ovaj problem. Ovakvi napadi nikada neće ugroziti našu borbu protiv terorizma“, poručio je Ala.

Eksplozija, čija meta su bili civili u Ankari, je odjeknula ni mjesec nakon bombaškog napada u kojem je u turskoj prijestolnici ubijeno 29 osoba.

Izvor: (Anadolija)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš