Beogradski mediji u panici

Američki mediji objavili mapu Kosova, kojem su pripojeni ogromni dijelovi Srbije

Nakon što je američki vojni časospis “Stars and stripes” objavio mapu Kosova, kojoj su pripojedni dijelovi Srbije, nastala je histerija kod naših istočnih komšija.

Američki mediji objavili mapu Kosova, kojem su pripojeni ogromni dijelovi Srbije

Tako portal Espreso.rs donosi tekst u kojem za sagovornike bira samozvanog bezbjednosnog stručnjaka Dževada Galijaševića, koji opet lupa gluposti, ali je veoma zanimljivo vidjeti reakcije na ovo, pa vam tekst sa portala Espreso.rs prenosimo bez intervencija:

Američki vojni časopis “Stars and strajps” objavio je mapu države Kosovo kojoj su pripojeni Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i Vranje, Novi Pazar, Bosilegrad, sve do bugarske granice.

Autor ove mape ne poznaje osnove geografije Balkana, jer ne postoji nikakva veza ovih gradova sa Kosovom. Iz ovoga se vidi američka podrška projektu stvaranja nezavisnog Kosova i ‘velike Albanije’, kaže analitičar Mišel Zubenica.

Ovaj časopis se, inače, kao zvanično glasilo ministarstva odbrane SAD dijeli u američkim vojnim bazama širom svijeta. Stručnjaci smatraju da ovakve stvari nikako ne predstavljaju slučajnost, već osmišljenu provokaciju, pišu mediji.

Bezbjednosni stručnjak Dževad Galijašević ocjenjuje da je u pitanju klasična prijetnja Srbiji, jer Vašington dobro zna šta se dešava u Prištini.

  • Na ovaj način šalje se poruka Beogradu da može izgubiti i više od onoga što su Albanci već oteli. Američka geopolitička aktivnost i njeno djelovanje na međunarodnom pravu predstavljaju klasično razbojništvo.

Prijetnja Srbiji

Oni se ne mire sa gubitkom uticaja i opadanjem moći, pa više i ne skrivaju prave namjere. To više nije ni demokratsko ni liberalno lice napredne države, već lice zle imperije u raspadu. Ovakvo ‘Kosovo’, koje predstavlja centar radikalnog islamizma i terorizma, slika je i prilika američke politike – podvlači Galijašević.

Izvor: (bhdijaspora.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš