Zukorlić: Pobjeda na republičkim, uspjeh na lokalnim izborima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je večeras da je ta partija odnijela “uvjerljivu pobjedu nad SDA Sandžaka na parlamentarnim izborima”, a da je na lokalnim u sandžačkim opštinama napravila uspjeh u odnosu na prethodne izbore, javlja Sto plus radio.

Zukorlić: Pobjeda na republičkim, uspjeh na lokalnim izborima

On je kazao da je SPP znatno uvećala broj glasova u odnosu na prošle parlamentarne izbore i da će imati bar tri poslanika u Skupštini Srbije.

“Od danas nema nikakve sumnje ko je stvarni, legalni, legitimni i uvjerljivi predstavnik bošnjačkog naroda u Narodnoj skupštini”, poručio je Zukorlić.

On je dodao da je SPP na nivou Sandžaka i Novog Pazara na drugom mjestu, a da je u Tutinu “srušen monopol SDA Sandžaka koja sada neće moći sama da formira vlast”.

“Još je potrebno snage i rada da se pobjede stranke koje u rukama imaju vlast i državu, ali s obzirom da smo mi stranka budućnosti, nema razloga za pesimizam. Za našu potpunu pobjedu na lokalnom nivou je potrebna temeljna promjena svesti i emancipacija građana”, rekao je Zukorlić.

Lider SPP poručio je okupljenim pristalicama i da će ih poslanici te partije u Skupštini Srbije zastupati uvjerljivo, autentično, dostojanstveno i odano zbog čega je siguran da će biti ponosni na njih.

“Kao stranka koja je ostala dosljedna idealima, bili smo u riziku da li će to mase prepoznati. Ponosan sam i zahvlan svima koji su nam dali glas i prepoznali naš koncept. Te glasove ne vidimo kao brojku, već ih doživljavamo kao podršku da smo na pravom putu i da njime treba nastaviti još jače i odlučnije”, istakao je Zukorlić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš