Zukorlić: Ako mene ne izaberete, nema se ko u Skupštini suprostaviti Šešelju!

SJENICA– Nosilac liste BDZ Sandžaka, Muamer Zukorlić, održao je tribinu “O pomirenju” u sali Doma kulture u Sjenici, čime je zaokružen ciklus predavanja o, kako je naveo Zukorlić, kopči dijaloga i jedinstva.

Zukorlić: Ako mene ne izaberete, nema se ko u Skupštini suprostaviti Šešelju!

O politici Liste, koju naziva novom i originalnom,  Zukorlić je govorio u Novom Pazaru, Tutinu, Priboju i Novoj Varoši.

Zukorlić ideju pomirenja smatra originalnom jer, ako je naveo, ni od koga nije prepisana već je iskustvo ovog naroda da ponovo ustane i hoda dostojanstveno. Pomirenje je, poručio je, između ostalog iz svih gradova ideja koja i sandžačkom i bošnjačkom, i srpskom i srbijanskom, i svim narodima na Balkanu nedostaje.”Čovjek kada god hoće da se osvježi ide na visinu, po snagu. S vama i pred vama razmjenjujem pozitivnu energiju, misli, ideje i sve sto treba kako bi, ovaj put, prema pobjedi uspješno nastavili”, riječi su kojima se Zukorlić na početku obratio prisutnima.

On se javno upitao da li se slučajno među narodom u Sjenici baštine čast, obraz, dostojanstvo da se s pozicija vlasti promovira nečast i da svi savijaju glave kao nojevi u pjesak.

“Kod naroda kod kojeg je ostao čast, pocrveni se kad je sramota. Ima li još u Sjenici, Kladnici, Pešteri još vitezova spremni da se bore za čast ili su prihvatili da vlast udara na obraz i otima imovinu. Ja šutjeti neću, a za vašu čast borit ću se s vama, ne bez vas. Treba li prihvatiti da vlast bio u opštini, policiji, UDBI, može uzeti svaku djevojku koju pogleda”, kazao je Zukorlić.

Šta treba biti odgovor da se snimaju pa puštaju, ali ni to nije normalno. Protiv toga ćemo se boriti časno. Hoću da se zakunemo ovdje u Sjenici da nečasno nećemo prihvatiti, naveo je Zukorlić.

Zukorlić se, takošer, upitao “ko bi se osim njega, u Parlamentu mogao suprotstaviti Šešelju”.

“Nakon presude Šešelju, Bošnjaci nemaju razloga za brigu. On je više srpska briga. Narod koji ne zna kako će, šta će i s kim će, treba da brine. Mi smo izrasli na svim poljima i nema više niti pojedinca, grupe, institucije da nam može nauditi na bilo koji način. Nema onih koji bi nam se suprotstavili”, naveo je Zukorlić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš