VUK DRAŠKOVIĆ PONOVO ŠAMARA SRBIJU: Može Srbija i bez Kosova!

Građanima Srbije mora biti predočeno šta će sve biti ugroženo, i to najdramatičnije, ako odluče da podižemo kosovski zid prema EU i Zapadu, izjavio je lider SPO i bivši šef diplomatije Vuk Drašković.

VUK DRAŠKOVIĆ PONOVO ŠAMARA SRBIJU: Može Srbija i bez Kosova!

„Surovo bi, i ekonomski i demokratski, postradala cela Srbija. Žrtva haosa, beznađa i propadanja i države i naroda bili bi, takođe, i Srbi sa Kosova. Patrijarh srpski govori: „Srbija bez Kosova je trup bez glave“. To znači da je Srbija mrtva, da je nema, već 15 godina. Srbija je u mukama, i to velikim, ali je Srbija, i bez izgubljenog Kosova, živa, hoće i mora da živi“, navodi Drašković u autorskom tekstu za „Danas“.

Prema njegovim rečima, Srbija mora „da ojača, da se uspravi, da stekne moćne saveznike, da se odveže od mrtvih mitova i, na žalost, još živog poretka koji je i skrivio gubitak Kosova“.
On smatra da je, ako će na referendumu ili vanrednim izborima građani Srbije odlučivati između „odbrane Kosova“ i članstva u EU, obaveza i Vlade i Crkve i Skupštine i SANU i svih medija, da narodu saopšte punu istinu o tome šta se to „brani“ i kakve će, neizbežno, biti pogubne posledice opredeljenja za „odbranu Kosova“.

„Velika je i silna država Kina, koja nam, uz Rusiju, u SB UN, „čuva“ Kosovo u Srbiji. Za ozbiljno promišljanje je i da li je, baš, prijateljski kada vas neko podstiče da branite ono što nemate, uz rizik golemi da postrada i ono što imate?“, piše Drašković.
intermagazin.rs

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš