Vučić: Niti ličim na Lazara, niti su oni junaci kao Murat

'Svi su napravili dogovore, tako da svima smetam - i mnogim tajkunima, i dokonim političarima', ukazuje premijer Srbije.

Vučić: Niti ličim na Lazara, niti su oni junaci kao Murat

'Već imamo najmanje četiri pobednika izbora, a biće ih još i svi su već postali predsednici', primijetio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je "kandidatima za predsedničke izbore na društvenim mrežama da pobeđuju i dalje", istovremeno postavljajući pitanje - "šta će biti na pravim izborima"?

"Jedno 50 tih tipova i zlatnih medalja neki osvoje po novinama, a bojim se šta će da bude u aprilu", naveo je Vučić, napominjući da će on nastaviti pričati o deficitu, rastu i kako rješavati probleme.

"Koliko ih je do sada pobedilo na tim glasanjima - [Vojislav] Šešelj, [Vuk] Jeremić, [Saša] Janković, [Miroslava] Milenović, Boško Obradović... a [Boris] Tadić je bez konkurencije... Uvek je pobednik kada reši da se kandiduje. Već imamo najmanje četiri pobednika, a biće ih još i svi su već postali predsednici", primijetio je Vučić.

Komentirajući medijsku najavu po kojoj će se Vuk Jeremić kandidirati za predsjednika države, rekao je kako u medijima "već ima 10 kandidata za predsednika i isto toliko pobednika".

"Verujem da će to narod dobro da proceni. Ima još mnogo do izbora i neću time da se bavim. Bavim se ozbiljnim temama", zaključio je Vučić.

Poručio je i da neće dozvoliti da "mainstream srpske politike i glavna mustra srpske politike bude da vam neko psuje i oca i majku i da pri tom tog kome psujete roditelje okrivljujete da vam je on za nešto kriv".

'Samo udari po Vučiću'

Upitan osjeća li se kao da je u istoj situaciji kada je [sultan] Murat rekao da "svi Turci krenu na [cara] Lazara", Vučić je odgovorio da "on ne liči na Lazara, a da ovde nema junaka, ni ozbiljnih stratega kao što je bio Murat".

"Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu nose. Što se mene tiče, smešno je da o tome pričam", naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, "filozofija 'svi na jednog' traje već dugo vremena".

"Svi su napravili neke svoje pojedinačne dogovore. Vidim da i lokalne samouprave prave dogovore sa drugim strankama po principu 'udari ti po Vučiću - samo nemoj na mene'. To svi rade. I mnogim tajkunima, i dokonim političarima - svima smetam", ukazuje Vučić.

Ponovio je da Srbija "nikome ne može da bude rezervna klupa po principu - da kada ne uspete kao kandidat na jednom mestu, onda se preporučujete u trci za predsednika države".

Izvor: (Agencije)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš