“Vučić je inspirator genocida u SREBRENICI, on je pozivao na ZLOČIN,

Vučić je inspirator zločina, on je izjavio da treba ubiti stotinu Bošnjaka za jednog Srbina. BNV je privremeni organ i tako će biti sve dok se ne riješi status Bošnjaka i Sandžaka. I u Srbiji su privremeni organi sve dok se ne riješi kosovsko, bošnjačko i sandžačko pitanje – kazao je Ugljanin, koji je premijerku Srbije Anu Brnabić pozvao da se izvini Bošnjacima jer je, kako je rekao, prijetila Bošnjacima.

“Vučić je inspirator genocida u SREBRENICI, on je pozivao na ZLOČIN,

Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin kazao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić inspirator zločina nad Bošnjacima koji su se dešavali tokom devedesetih godina. Ugljanin je vlast u Srbiji nazvao “privremenim državnim organima” koji, kako je kazao, smiju da dođu samo do granice sa Kosovom.

– Vučić je inspirator zločina, on je izjavio da treba ubiti stotinu Bošnjaka za jednog Srbina. BNV je privremeni organ i tako će biti sve dok se ne riješi status Bošnjaka i Sandžaka. I u Srbiji su privremeni organi sve dok se ne riješi kosovsko, bošnjačko i sandžačko pitanje – kazao je Ugljanin, koji je premijerku Srbije Anu Brnabić pozvao da se izvini Bošnjacima jer je, kako je rekao, prijetila Bošnjacima.

– Prijetili su Ana Brnabić, Vulin i Dačić i pozivam EU, OEBS, UN i Savjet bezbjednosti da razmotre ove pretnje. Ukoliko se Bošnjacima dogodi neko zlo o da će oni biti odgovorni, kao što su odgovorni za Srebrenicu – rekao je Ugljanin i dodao da “srpski predsjednik srpske države Aleksandar ne treba da brine o Bošnjacima.”

– Pokazao je kako brine o nama pa su u Srebrenici ubijena 8.372 Bošnjaka, a on je svojim izjavama na to pozivao – rekao je Ugljanin.

 

Govoreći o Bedžetu Pacoliju, a odgovarajući na pitanje, zašto se BNV miješa u odnos Beograda i Prištine, Ugljanin je kazao da će Pacolija opet pozvati da posjeti Novi Pazar.

– Kada se malo situacija razbistri, pozvaćemo ga da dođe a ja ću ići kod njega da mu lično zahvalim što je pokazao spremnost i volju da dođe kod nas – rekao je Ugljanin i dodao da bi BNV, da je država priznala Kosovo.

– Kosovo je priznalo 147 država a da smo mi država, odmah bi priznali Kosovo jer smo mi sa Albancima rođaci – rekao je on.

Izvor: (zasrebrenicu.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš