VJEČITI SRPSKI MINISTAR: Ljajićeva stranka izlazi na izbore uz Vučićev SNS

Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije će izaći zajedno na republičke i pokrajinske izbore, rekao je danas predsjednik naprednjaka Aleksandar Vučić i istakao da je stranka Rasma Ljajića u ovom trenutku najznačajniji partner naprednjaka.

VJEČITI SRPSKI MINISTAR: Ljajićeva stranka izlazi na izbore uz Vučićev SNS

Vučić je posle sastanka predstavnika dve stranke rekao novinarima da su se SNS i SDPS dogovorili da preporuče odborima da zajedno idu i na lokalne izbore.

On je rekao da su SNS i SDPS dobro i korektno sarađivale do sada i dodao da je Ljajićeva stranka najznačajniji partner SNS-a i da su se dogovorili da njihova predizborna kampanja bude “apsolutno pozitivna kampanja”.

Ljajić je izrazio zadovoljstvo što će dvije stranke učestvovati na izborima i da se u kampanji neće baviti populističkom demagogijom.

“Očekujemo da će kampanja biti teška, jer će ovaj savez, a pre svega lider SNS Aleksandar Vučić biti glavna meta oponenata”, kazao je Ljajić.

Prema njegovim riječima, kampanja će biti “neizvesna, jer se najteže dobijaju dobijene utakmice”.

Ljajić je kazao da je ta stranka do sada odlično sarađivala sa premijerom i sa ministrima u Vladi Srbije, kao da je SNS ispunio sve što je između dve stranke usmeno dogovorene pre izbora 2014. godine.

“Imamo moralnu i političku obavezu da zajedno nastupamo na ovim izborima”, rekao je Ljajić ; i dodao da je među suštinskim razlozima za zajednički nastup “ekonomija prva tema”.

“Postoji podudarnost o načinu da se zemlja izvede iz krize i da se kroz reforme oporavi ekonomija”, kazao je Ljajić i dodao da se SNS i SDPS neće baviti demagogijom i populističkim obećanjima.

List Blic prenio je da na izbornoj listi SNS-a najverovatnije neće biti mjesta za SPO jer njihovi predstavnici u Skupštini nisu glasali za budžet za ovu godinu.

(Tanjug, N1)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš