U Srbiji proglašeno vanredno stanje

Na teritoriji cele Srbije proglašeno vanredno stanje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti.

U Srbiji proglašeno vanredno stanje

Odluka stupa na snagu danom objavljivnaja u Službenom glasniku, a to je upravo u ovom trenutku, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Od ovog trenutku imamo vanredno stanje", kazao je Vučić i najavio sednicu Vlade na kojoj će biti doneta uredba o merama za vreme vanrednog stanja.

Danas je najgori dan za Evropu posle Drugog svetskog rata, istakao je Vučić, podsetivši da je 368 osoba umrlo u Italiji, i gotovo 200 u Španiji, a da se broj umrlih povećava u svim drugim zemljama.

"U Srbiji imamo danas još dva zaražena lica, ukupno 48. Nemamo smrtnih slučajeva, ali nema nikakve sumnje da u danima koji dolaze, da ćemo se sa tim suočiti, i nadamo se da ćemo moći da obezbedimo rast takvih slučajeva aritmetičkom, a ne geometrijskom progresijom kao u Italiji, Španiji...", naveo je Vučić.

Da bismo to uspeli, dodao je Vučić, biće preduzete najteže mere.

"Ovo će za nas biti svakako najteža bitka, ovo je bitka za naše stare i za naše bolesne, oni su meta ovog žestokog napada (...) Lica starija od 65 godina moraju da ostanu u svojim kućama", poručio je Vučić najavljujući da će se u naredna tri dana proveravati koliko se ta mera poštuje.

"Ako budemo morali u roku od 72 sata - ako kršenja bude više od 0,1 ili 0,2 odsto - biće doneta obavezujuća odluka da sva (stara) lica ostanu u svojim kućama i svojim dvorištima ako su u seoskom području", najavio je Vučić.

"Molim ih kao Boga, ovo radimo zbog njih. Neće stradati naša deca, stradaće naši roditelji. Zato ih molim da ne izlaze iz kuće. Moilim vas, dragi penzioneri, kao Boga, sve ovo što radimo samo zbog vas, samo ostanite u sovjim kućama, ne idite nigde. organizovaćemo pomoć za donošenje onima koji su sami", poručio je predsednik.

Od sutra nema škole, nema vrtića, fakulteta, treninga, sporta, teretana, najavio je Vučić.

"Nećemo verovatno otvarati škole do kraja godine i tu je gospodin Kon bio u pravu", rekao je i zamolio da decu niko ne vodi kod svojih roditelja.

Brašna imamo za 12 meseci, rekao je Vučić, dodajući da će Srbija narodima oko nas morati da pomaže s brašnom. Dodao je da nemamo problema ni s uljem, ni s pirinčem.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš