Tokom noći srušen objekat Islamske zajednice u Zemun polju

U Zemun Polju je, tokom noći, srušen je nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica. Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Tokom noći srušen objekat Islamske zajednice u Zemun polju

Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja. Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani ali i nastavljani bez dozvole.

Akcija rušenja trajala je dva sata a na lice mesta pristižu predstavnici Islamske zajednice.

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje. Bilo je najavljeno da će se o ovom pitanju sledeće nedelje voditi pregovori između predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i gradske vlasti.

 

Opština Zemun saopštila je da je u jutarnjim časovima srušen bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje. Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

"Radovi su nastavljani i nakon što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", navodi se u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš