EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ PORUČIO VJERICI RADETI:

“Tebe, zlotvorko, mogu iskopati, ti si davno zakopana”

Hadžihafizbegović je kazao da je razmišljao da li treba prljati skup s nesortom i ološem koji zahvaljujući društvenim mrežama mogu iz svojih mišijih rupa izaći te napisati nešto što će čitati cijeli svijet.

“Tebe, zlotvorko, mogu iskopati, ti si davno zakopana”

Na komemoraciji Hatidži Mehmedović koja je održana danas u Kulturnom centru u Srebrenici bh. glumac Emir Hadžihafizbegović u svom govoru osvrnuo se i na sramotan komentar Vjerice Radete, poslanice Srpske radikalne stranke u Skupštini Republike Srbije, čije ime nije želio ni spomenuti. Nazvao ju je “institucionalnom nesortom”. Hadžihafizbegović je kazao da je razmišljao da li treba prljati skup s nesortom i ološem koji zahvaljujući društvenim mrežamamogu iz svojih mišijih rupa izaći te napisati nešto što će čitati cijeli svijet.

“Ne pada mi napamet da pominjem to ime institucionalne nesorte koja je objavila hoće li Hatidžu ukopati muž ili sinovi. Ponekad je merhamet kukavičluk, ali ovdje ne sjede kukavice”, poručio je Hadžihafizbegović.

On je istakao da su u Srebrenici danas svi tužni, ali i ponosni jer su imali privilegiju biti u blizini Hatidže i svih majki Srebrenice.

“Cijela BiH će danas ukopati Hatidžu. Ukopat će je sav civiliziran svijet. Ukopat će je kršćani, pravoslavci, jevreji, muslimani, Romi, eskimi, Žene u crnom iz Beograda, i Srebrenica i Sarajevo i Tuzla i Mostar i Zenica i Bihać i Banja Luka i Trebinje i Doboj i Prijedor i Bijeljina i Brisel i Pariz i New York i London i Zagreb i Beograd i svaki dio dunjaluka gdje živi makar jedan čestit i pošten čovjek. Eto ko će je ukopati, nesorto. Ukopat će je čovjek koji se gnuša zla. Makar živio na bilo kojem meridijanu. Ali ti si nesorto fenomen. Ti si se rodila i odmah ukopala. Rodila si se i odmah ukopala jer takve zakržljale psihologije i oni koji te institucionalno podržavaju i institucionalno besramno šute na pogane riječi ne pripadaju ljudskog vrsti. Tebe, zlotvorko, mogu iskopati, ti si davno zakopana”, poručio je Emir Hadžihafizbegović.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš