Stižu nove podrške – Albanci imaju moralnu i nacionalnu obavezu da podrže Zukorlića

Novi Pazar, Preševo – Danas su u Novom Pazaru, BDZ Sandžaka i Centar za istraživanje i monitoring iz Preševa potpisali sporazum o podršci listi Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE.

Stižu nove podrške – Albanci imaju moralnu i nacionalnu obavezu da podrže Zukorlića

Predsjednik BDZ Sandžaka dr. Jahja Fehratović tom prilikom je rekao da je Muamer Zukorlić podjednako kandidat Bošnjaka, Albanaca, Mađara, Srba i svih drugih naroda u Srbiji, koji žele trajnu stabilnost, mir, prosperitet i zajedničku budućnost.

Pomirenje između Bošnjaka, Bošnjaka i Srba, Srba i Albanaca, najvažnija je stvar za budućnost Srbije i Balkana, a Muamer Zukorlić, čovjek koji svojim autoritetom, znanjem, iskustvom, harizmom i moralnim odlikama najviše može doprinijeti da dodje takvog suštinskog pomirenja.

Zato je Muamer Zukorlić podjednako kandidat i Bošnjaka, i Albanaca, i Srba, i Mađara i svih ostalih naroda koji žive u Srbiji i žele državu koja že biti pravedna i podjednako poštivati prava svih svojih građana.

Predsjednik Centra za istraživanje i monitoring iz Preševa g. Kujtim Sadriu podsjetio je na to šta je do sada Muamer Zukorlić uradio za Albance Preševske Doline i Srbije. Sa pozicije glavnog muftije IZ-e u Srbiji otvorio je odjeljenje Medrese u Preševu, a sa pozicije predsjednika IUNP-a Departman ovog univerziteta u Preševu, dajući na taj način priliku mladim iz Preševske Doline svih nacionalnosti da se školuju i grade šansu za bolju budućnost.

On je kazao da Albanci imaju moralnu i nacionalnu obavezu da podrže Muamera Zukorlića na predstojećim izborima jer je pored navedenog u svojim dosadašnjim nastupima uvijek štitio interese Albanskog naroda i njihove kulturne i nacionalne vrijednosti, kao u slučaju pokušaja prikrivanja humanusti policajca iz Preševske Doline.

Gospodin Sadriu očekuje da će Albanci Preševske Doline i Srbije glasati za listu „Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE“ na predstojećim izborima i najavio da će prikupljanje podrške ovoj listi početi i u Preševu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš