Stigla reakcija SDA povodom svjedočenja Fahrudina Radončića u Prištini

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se večeras medijima nakon održane sjednice Kolegija SDA te govorio u vezi svjedočenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Stigla reakcija SDA povodom svjedočenja Fahrudina Radončića u Prištini

Radončić, svjedok Tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija, pred Osnovnim sudom u Prištini je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti- javlja N1.

“Kolegij SDA je razmatrao izjave Radončića na sudu na Kosovu te iste najoštrije osudio. Kolegij SDA smatra da bi koalicija SDA-SBB trebala opstati bez obzira na odnose Izetbegović – Radončić. Nećemo ostati nijemi ni dužni kada se izreknu neistine o SDA ni Aliji Izetbegoviću. Sud vjeruje samo činjenicama koje je utvrdio van razumne sumnje. Neka mafija je imala razlog da ukloni Ramiza Delalića Ćelu, a koja je to mafija i ko su te osobe saznat ćemo za nekoliko mjeseci”, kazao je Bakir Izetbegović.

“Mi imamo hladne službene odnose i to će tako ostati. To ne bi trebalo spriječiti stranke da rade ono što je dobro za državu. Bilo bi dobro, ako se tu šta da pojasniti, da pojasni”, kazao je Izetbegović.

Kolegij SDA je ponovio ranije zahtjeve da se ponište izbori u Srebrenici i Stocu zbog, kako su naveli, povreda izbornog procesa.

Data je puna podrška Denisu Zvizdiću i Fadilu Novaliću.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš