Srbija ne sme da bude talac Dodikovog nacionalizma

Odluka Milorada Dodika da sastanak najvišeg rukovodstva Republike Srpske i Srbije obesmisli i pre nego što je do njega došlo, iz Beograda mora dobiti odgovor da Srbija više nije spremna na partnerstvo sa njim, zbog toga što oni koji danas vode Srbiju nemaju pravo da žrtvuju našu budućnost da bi učinili sigurnom Dodikovu vlast.

Srbija ne sme da bude talac Dodikovog nacionalizma

Dodikov odnos prema Beogradu je demaskirao njegove namere i apsolutno potvrdio da smo godinama bili u pravu kada smo ga opisivali kao nekog ko manipuliše svim nesrećama Srba i Bošnjaka, zloupotrebljavajući pritom i Srbiju i Republiku Srpsku bez obzira na cenu koju će svi osim njega platititi.

Danas su ne samo Nikolić i Vučić, već i milioni ljudi, taoci nacionalizma na kojem Dodik gradi svoju izbornu kampanju. On se bori za vlast i to pošteno treba reći.

Baš kao što svako, a na prvom mestu oni koji vode Srbiju, moraju reći da Dodik, bez obzira što mu je to do sada uspevalo, ne može više nametati svoj interes ispred interesa građana Republike Srpske i Srbije.

Kriza u Bosni i Hercegovini je i preduga i prevelika da bi danas bilo ko smeo da bude nemi posmatrač Dodikovog avanturizma, koji nas, kroz međunacionalne sukobe, jalovo poštapanje Rusijom  i  svađu sa Evropom i Amerikom, ubrzano vraća u devedesete koje smo svi jedva preživeli.

Zato je Beograd dužan da čuva mir a ne Dodika, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju a ne vlast banjalučkih i sarajevskih nacionalista, koji bi bili u stanju da nas sve gurnu u rovove da bi zadržali svoje funkcije.

Referendum nije odgovor na problem u Bosni i Hercegovini, baš naprotiv on će ga samo dodatno povećati. Srbija je dužna da čuva mir i zato Vlada i predsednik Srbije moraju jasno reći da zbog interesa svih građana traže odlaganje referenduma i  ne pristaju na Dodikovu podvalu, u potpunosti osuđujući njegovu isključivost i ekstremizam.

Nikolić i Vučić moraju da shvate ono što nisu pre njih shvatili njihovi prethodnici - Srbija i može i treba bez Dodika, baš kao što Dodik ne može bez podrške Srbije i onih koji su u njoj na vlasti. Zato je u svakoj izbornoj kampanji, zbog sebe, bio spreman da bude klovn plaćajući tako podršku onih koji su u Srbiji u tom trenutku vlast, svestan da će ih preživeti zbog toga što pravim partnerima politke koja je u Srbiji neodrživa, a u Republici Srpskoj njega cementira na vlasti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš