„Srbi zlo nam se sprema“: Nove dramatične najave haosa na Kosovu

Iz pojedinih beogradskih medija i tabloida, u toku ove nedelje, nov talas dramatičnih upozorenja za Srbe na Severu Kosova. Naslovne strane dnevne štampe u Srbiji, obilovale su najavama rata, problemima sa kojima će se Srbija suočiti sada u novembru i spekulacijama da su svetski lideri postigli konačni dogovor, a sve ovo tiče se kosovskog pitanja.

„Srbi zlo nam se sprema“: Nove dramatične najave haosa na Kosovu

ako smo u ponedeljak saznali od lista Alo da nam se zlo sprema, pošto su Hrvati priznali da obučavaju Albance za Oluju na severu Kosova, a ovu vest objavio je i Informer pod naslovom Hrvati obučavaju Šiptare za napad na severu Kosova. Srpski telegraf je otkrio da Nato sprema akciju kao 1999. dok je Blic najavio da su svetski lideri postigli konačno rešenje kosovskog pitanja naslovom Konačna ofanziva: Četiri svetska lidera seku kosovski čvor.

U utorak su dolazile heterogene najave. Alo je objavio intervju sa Veselinom Šljivančaninom pod naslovom Moramo biti spremni za novi rat. Srpski telegraf je pisao je o mogućem konačnom rešenju kosovskog pitanja –Tajni dogovor Lavrova i Boltona, našli rešenje za Kosovo, dok su Večernje novosti pisale o državnoj pomoći Kosovu i Metohiji – Paket za preporod Srba na Kosovu.

“Crne slutnje“ beogradskih medija i tabloida opet su stizale i u sredu. Informer je pisao o mogućem ratu: Srbiju guraju u rat na Kosovu, dok su Večernje novosti i Srpski telegraf anticipirali tešku poziciju Srbije povodom kosovskog pitanja, naslovima Tri „omče“ za Srbiju u novembru (Novosti) i Vučić: Čekaju nas četiri pakla u novembru (Srpski telegraf). Politika je prenela molbu predsednika Vučića, uz naslov Vučić: Srbi nemojte da budete deo vojske Kosova. 

Nakon najave preporoda srpskog naroda na Kosovu u utorak, a odmah potom tri “omče“ za Srbiju u novembru u sredu, Novosti danas sa sledećim saznanjem da Albanci spremaju haos na mostu – scenario za dan zastave.

„Čeka nas izuzetno težak mesec kada je reč o Kosovu i Metohiji. Kao predsednik Republike veoma sam zabrinut,“ sam predsednik Republike u obraćanju javnosti je rekao. „Kao Boga vas molim ne radite to,“ obratio se zapadnim zemljama. „Ne dovodite Srbiju u poziciju iz koje nema izlaza, ne radite to kao Boga vas molim, kao Boga vas molim ne dovodite Srbiju u tu poziciju jer mi svog naroda i svoje države da se odreknemo ne možemo i nećemo.“ Imao je i „sjajne vesti“ za srpski narod: Srbija će u sredine nastanjene većinski srpskim građanima na Kosovu i Metohiji uložiti više od 6 milijardi dinara, odnosno 50 miliona evra dodatnog novca. 

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš