Ruski psihijatar Aleksej Juri: Vučić ima problem u glavi

U Beogradu se već nekoliko dana nalazi istaknuti ruski psihijatar Aleksej Juri. Nekadašnji saradnik ruske obaveštajne službe KGB, danas u penziji i dalje je aktivan.

Ruski psihijatar Aleksej Juri: Vučić ima problem u glavi

 Juri iako ima 82 godine, i dalje je vitalan i bavi se svojim poslom i za potrebu ruske vojske, posebno kao profaljer (osoba koja analizira ličnost).

U ekskluzivnom intervjuu za portal Dnevni Žurnal, psihijatar Aleksej Juri odlučio je da odgovori na nekoliko naših pitanja vezano za političku scenu u Srbiji ali i konkretno predsednika Vučića.

 

DNEVNI ŽURNAL: Da li ste videli snimke naših političara, ako jeste kako vam deluje njihovo ponašanje?

ALEKSEJ JURI: Pravo da kažem, ne poznajem puno političare u Srbiji. Tokom 90ih smo radili dosta na profiliranju Slobodana Miloševića u to vreme sam i zvanično radio u obaveštajnom sektoru. Sada mi se čini da nijedna ličnost nije dovoljno dominantna u Srbiji, sem Vašeg predsednika.

 

DNEVNI ŽURNAL: Da li u psihološkom smislu Vučić podseća na Miloševića?

ALEKSEJ JURI: Ne! Milošević je imao veliko samopouzdanje i mir u glavi. Zato se retko pojavljivao u medijima. Imali smo tu problem da ga procenimo jer ga nigde ni nije bilo. Vučić sa druge strane neprestano je prisutan u medijima. Više mi deluje da on na silu želi da izgleda opasno i moćno, ali u suštini on to nije. Mislim na mentalni sklop.

 

DNEVNI ŽURNAL: Mnogi lideri opozicije smatraju da je predsednik Vučić psihički nestabilna osoba i da ima neku vrstu poremećaja kao što je recimo Šizofrenija?

 

ALEKSEJ JURI: Ne bih rekao da Vučić ima tehničko oboljenje uma niti šizofreniju, više mi deluje kao osoba koja ima komplekse i nesigurnost. Moguće je da iz mladosti vuče nešto. Čini mi se kao da dok je bio mlad nisu ga ozbiljno shvatali. U suštini neki problem u glavi postoji. To možete primetiti u naglim promenama glasa i pokreta, naglo reaguje i menja raspoloženje. Obraća se nekome ko nije tu. On se u svojim besnim govorima u simboličnom smislu dere i na one koji su ga vređali kao dete, mladog čoveka ali i sada. Zato im ime ne spominje nego kaže “oni”. 

 

DNEVNI ŽURNAL: Čini se kao da je pomalo egosita i egocentrik zar ne?

ALEKSEJ JURI: Svi lideri u svetu su vam pomalo egosti. Ništa to nije čudno. Ne bi ni mogli da se izbore do vrha da dođu a da nisu gazili preko drugih. To tako ide jednostavno. Vučić mi deluje kao nesigurna osoba koja vuče iz prošlosti nešto. Zato i spominje često svoje uspehe iz mladosti i uspehe na fakultetu. Zarobljen je u prošlosti.

DNEVNI ŽURNAL: Da li mislite da predsednik Vučić želi više novac ili moć?

ALEKSEJ JURI: I jedno i drugo. Mada više je željan moći i kontrole. Baš zato što u mladosti nije imao poštovanje drugih, sada ga je željan. Usled nedostatka poštovanja ljudi prema njemu, on postaje “zao” i agresivan i tako dobija strahopoštovanje. Sve vam je to jedna igra psihe. Ali ključ svega je nesigurnost!.

Izvor: (dnevnizurnal.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš