RS se ne smije otcjepiti: Ko dirne Bosnu, dirnuo je i Tursku!

Premijer Turske Redžep Erdoan izjavio je da bi svako ko bi na bilo koji način “dirnuo” Bošnjake i Bosnu automatski je udario i na Tursku.

RS se ne smije otcjepiti: Ko dirne Bosnu, dirnuo je i Tursku!

“Bošnjaci i turci su jedan narod, to su braća kako po islamu tako i općenito u svemu”!
“Ako iko dirne Bošnjake, imaće protiv sebe milione Turaka! Turska ili Osmansko carstvo su svoju braću Bošnjake u davnoj prošlosti predali neprijatelju bez ikakve zaštite Austro-Ugarske. To sebi nikad nismo i nećemo moći oprostiti”, rekao je turski premijer na predizbornom skupu pred mnoštvom Turaka koji su ga pozdravili uz povike “Alahu Ekber”.

On je istakao da su Turci “i drugi put pali na ispitu i ostavili Bošnjake nezaštićene”, prenosi “Večernji list”, izdanje za BiH.

“Treći put ne želimo pasti na ispitu te nećemo prepustiti bosanski narod u ruke neprijatelju”.

“Kunem vam se velikim Alahom, dok sam ja živ, ako bi iko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe cijelu tursku vojsku, naglasio je Erdoan.

Zahid Gul, turski novinar blizak Erdoanu, ne vidi ništa sporno u izjavi turskog premijera.

“Danas od nekih političara u BiH slušamo kako bi željeli otcijepiti dio BiH, mislim na Republiku Srpsku, to znači opet će biti pokolj nad muslimanima, što, naravno, Turska i Erdoan nikada neće dopustiti”, istakao je Gul, napominjući da Erdoan ozbiljno misli kada to govori i da to nisu samo riječi u predizbornoj kampanji.

On je dodao da je turski narod “izuzetno vezan uz Bošnjake”.

“Vidite, jedan mali dio Turaka spreman je pomoći unesrećenima u Siriji, ali vjerujte mi, cijela je Turska spremna braniti Bošnjake u BiH”, rekao je Gul i dodao je za kraj da više od pet miliona Bošnjaka koji žive u Turskoj na izuzetno važnim pozicijama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš