Prva evropska zemlja koja je pobijedila virus Covid-19!

Crna Gora je i zvanično država bez oboljelih od koronavirusa! Nakon 68 dana od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od Covid-19, saopćeno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Prva evropska zemlja koja je pobijedila virus Covid-19!

“U posljednja 24 sata analizirao je 140 uzoraka, među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije koronavirusom. U Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom. Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od COVID-19”, navode iz Instituta za javno zdravlje.

To znači da je Crna Gora postala prva evropska država koja je “dobila rat” sa virusom Covid-19. Prvi slučaj koronavirusa otkriven je 17. marta, i time je Crna Gora evidentirana kao posljednja država Europe u koju je stigao Covid-19.

Zvanično registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom bilo je do sada 324, od čega je 181 osoba muškog pola, a 143 ženskog. Broj oporavljenih je 315. Od posljedica koronavirusa preminulo je devet osoba. Svi preminuli bili su muškarci.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš