POVODOM NAJAVLJENOG REFERENDUMA

Prof. Sanin Musa: Poruka Dodiku i ostalim dušmanima Bosne i neprijateljima Bošnjaka

Povodom najavljenog referenduma poruka Miloradu Dodiku i ostalim dušmanima bosne i neprijateljima Bošnjaka…

Prof. Sanin Musa: Poruka Dodiku i ostalim dušmanima Bosne i neprijateljima Bošnjaka

Ima jedna zemlja, Bosna se zove…Lijepa je, subhanallah, kako je lijepa! Gdje god pođeš, okreneš se, rijeka, šuma, planina, brdo…ljepota jedna. Kao da je Gospodar Uzvišeni uzeo komad Dženneta i spustio ga na Zemlju! Da, Bosna je komad Dženneta na Zemlji, kako god to shvatili…
Možda je zbog ovoga, rekao bih najviše zbog toga, bila vijekovima predmet otimačine, podlih igara, borbe i prolijevanja krvi…
Nadživjela je Bosna i Rimsko carstvo, nadživjela i Otomansku imperiju, nadživjela Austro-Ugarsku monarhiju, nadživjela Jugoslaviju…nadživjeće i Dodika, ako Bog dadne, i manji entitet svoj, trenutni, koji se Republikom Srpskom zove…ko god je mislio da je Bosnu u šaku stavio i da je njen Gospodar postao, ili jednog njenog dijela, prevario se, samo mu se učinilo. Onog momenta kad je to shvatio, kasno mu je bilo!

Ima i jedan narod, Bošnjaci…dobri Bošnjani…svima dobri, samo za sebe i svojima zli!
Ne liče na junake, ali ih je prijetnjom najteže uplašiti. Tromi, usporeni, ali kada krenu, postaju olujni, ne možeš ih više zaustaviti!
Zato, kad su ljudi opredjeljeni da žive u miru, ne treba zveckati oružjem…ako se, ne d'o Allah, podigne oružje, onda više nema priče o miru…tad je kasno!
Ne pali, zato, vatru tamo gdje je granje suho, kaže jedna poslovica.

I da se pogrešno ne razumijemo, kad kažem Bosna, mislim i na Hercegovinu, Krajinu…i Sandžak se više od 400 godina Bosnom zvao, i brdo Klis, iznad Splita, se Bosnom zvao, nije to tako davno bilo…I mnogo šta što se danas Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom zove, nekad se Bosnom zvalo, a ništa bosansko nikad se njihovim nije zvalo. I u ovome je ibret i pouka za one koji su razumom obdareni! Dugo sam mislio da li ovo napisati..eto, nekome će biti od koristi, vjerujem.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš