Pravoslavni pop šokirao Balkan: Moramo imati u udžbenicima genocid napravljen nad Bošnjacima…

Mitropoliti Mihailo, vrhovni poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, govoreći za „Bošnjaci.net“, rekao je kako se slobodno kretao po Bosni i Hercegovini a nije po Crnoj Gori, prenosi Patria.

Pravoslavni pop šokirao Balkan: Moramo imati u udžbenicima genocid napravljen nad Bošnjacima…

– SPC me smatra njihovim glavnim neprijateljem. Zato mi je onemogućena sloboda kretanja po Crnoj Gori. Krećem se samo uz stalnu pratnju koja štiti moj fizički integritet. Najnoviji ispadi SPC u Bijelom Polju i u Kotoru to potvrđuju. Za razliku od takvih okolnosti u Crnoj Gori, u BiH sam se slobodno kretao i bio pozdravljen od vašeg naroda i građana u više prilika u kojima sam se poklonio žrtvama Srebrenice.
 

Slobodan u BiH, ali ne i u CG

Animozitet prema drugim narodima glavni je pokretač srpskoga nacionalizma, koji se razvija i širi, uglavnom, pod uticajem i patronatom Srpske pravoslavne crkve. Takvi stav prema nesrpskim narodima posljedica je netolerancije prema nacionalnoj i vjerskoj različitosti između brojnih naroda u Srbiji, na Balkanu, Evropi i svijetu. Tragični sukob mračnoga „srpskoga pravoslavlja“…

Prema mitropolitu Mihailu zaborav zločina krije mnoge opasnosti. 

– Agresivna i militantna SPC ne samo da ne žali žrtve i da se ne izvinjava za zlo i zločin počinjen u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, već ga prikriva i falsifikuje nesporne činjenice, radeći sve da se on zaboravi. A zaborav zločina je produženi, odnosno novi zločin koji vodi budućim zločinima, u stvari ponavljanju tragične istorije. Zato je, po mišljenju mnogih, zaborav zločina opasniji od niza već počinjenih zločina. Normalno u svemu tome osnovni cilj bivšeg, sadašnjeg i budućeg agresora je prikriti aktivnu i jednu od vodećih uloga SPC u genocidu nad Bošnjacima, prenosi Patria.

Genocidne namjere SPC i SANU

Neophodno je u školske programe uvrstiti potpunu istinu o tragediji Bosne, a to je obavezno izučavanje genocida nad Bošnjacima, kako se više nikada nikome ne bi mogli ponavljati. U tome treba slijediti primjer suočavanja Njemaca sa posljedicama 2. svjetskog rata i miroljubivu i veliku politiku Vilija Branta.

Namjere Srbije, SPC i SANU kao nosilaca velikosrpskog projekta nisu samo osvajačke, već i genocidne. U njihovoj srži i krajnjoj poruci i cilju, odnosno namjeri nije samo okupacija naroda i zemalja regiona, već i njihova denacionalizacija, kao u doba cara Dušana.

Izvor: (novihorizonti.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš