Patriote poručile četničkom vojvodi: Ako Šešelj prošeta Ferhadijom, mi ćemo Mjesecom

Sve su ovo njegovi odlični manipulativni manevri jer u Srbiji se na velika vrata vraća na političku scenu, zbog čega su zabrinuti i njegovi protivnici.

Patriote poručile četničkom vojvodi: Ako Šešelj prošeta Ferhadijom, mi ćemo Mjesecom

Nakon izjava četničkog vojvode i lidera Radikala u Srbiji, Vojislava Šešelja da će posjetiti Sarajevo, prošetati centrom grada, od stare crkve pa do Marijin Dvora, ulicom Vase Miskina (sadašnja Ferhadija), obići Prvu gimnaziju, Pravni fakultet, Fakultet političkih nauka, osnovnu školu na Grbavici, ubrzo je bilo jasno da je to nemoguće.

Šešelj, naime, nema državljanstvo Bosne i Hercegovine. Samim tim na snazi ostaje odluka Ureda visokog predstavnika po kojoj mu je zabranjen ulazak u našu zemlju.

Postoje opasniji

Međutim, ne treba izbjegavati pitanje kako Sarajevo i BiH trebaju reagovati na ovu provokaciju, kako zaštiti dostojanstvo žrtava Šešeljeve i srodnih antibosanskih politika. Komandant Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade, general Armije Republike Bosne i Hercegovine Šerif Patković jedan je od zaslužnih branilaca naše zemlje. Iako je ideja koja je Šešelja nosila čitavog života, donijela dosta nesreće BiH, upravo zbog Patkovića i nebrojenih drugih patriota, ona nije pobijedila, nije podijelila i uništila našu zemlju.

“Ako Šešelj prošeta Ferhadijom, ja ću Mjesecom! On žonglira, pokušava preko BiH riješiti svoj problem u Srbiji jer su sada neki drugi nosioci srpskih ideja, zavidan je što je Vučić značajniji od njega. Šešelj je umno poremećen, on je najobičnija kukavica. Mislim da je Vučićeva politika opasnija od Šešeljeve”, rekao je za Faktor general Patković.

Avdo Huseinović je autor velikog broja dokumentaraca, knjiga i istraživanja o agresiji na BiH. Zahvaljujući njegovom radu, nekoliko osoba je pravosnažno osuđeno zbog ratnih zločina. Tokom istraživanja, dobro je upoznao karakteristike ljudi kao što je Šešelj. Ni on ga ne može zamisliti u Sarajevu.

“Negdje u maju 1991. godine Šešelj je došao u Sarajevo na javno snimanje emisije “Umijeće življenja” koja se emitovala u JRT šemi, a gosti su bili mnoge javne ličnosti sa prostora tada još postojeće Jugoslavije. Građanstvo se pobunilo iako mu tada još ruke nisu bile krvave i Šešelj je, kasnije će se saznati, u vatrogasnom vozilu pobjegao iz Sarajeva na Pale. Naravno da neće ponovo doći u Sarajevo, sve su ovo njegovi manipulativni manevri jer u Srbiji se na velika vrata vraća na političku scenu ususret predstojećim izborima. Meni Šešelj je trenutno nebitan, imamo mi ovdje puno opasnijih igrača koji su tu godinama u vlasti, a spadaju u obavještajne zvijeri evropskog kalibra. Prije svega mislim na Sredoja Novića. Malo ko od nas radi na dešifrovanju takvih opasnosti po BiH”, rekao je Huseinović.

Prvociranje žrtava

Haris Zahiragić je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu. Samouvjereno tvrdi da Šešelj ne može posjetiti ni Pravni, a ni Fakultet političkih nauka.

“Uprkos činjenici da od određenih političkih subjekata dolaze poruke kako će Šešelj dobiti državljanstvo BiH, mislim da se to neće desiti. Ukoliko se i desi i nakon svega skupi toliko dozu bezobrazluka da dođe u Sarajevo i provocira žrtve njegove politike, ja ću se lično pobrinuti da ga u tome spriječim. Svaki pokušaj njegove provokacije i podizanja tenzija u nezavisnoj državi, koja ubrzano korača ka euroatlantskim integracijama, porazit će organi države Bosne i Hercegovine. Sarajevo je ljepše i veće nego ikada, na Pravnom fakultetu nema više Šešeljeve politike, naprotiv, tamo postoji jaka i brojna grupa studenata – patriota koji će biti na raspolaganju domovini, prije svega znanjem, a, ako bude potrebno, i na svaki drugi način”, poručuje Zahiragić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš