Od Nove godine možete kupiti državljanstvo Crne Gore

U Crnoj Gori jučer je stupila na snagu odluka vlade o ekonomskom državljanstvu, koja omogućava zainteresovanim stranim investitorima da mogu dobiti crnogorski pasoš, ulaganjem u razvojne projekte, javlja Anadolu Agency (AA).

Od Nove godine možete kupiti državljanstvo Crne Gore

Ekonomsko državljanstvo biće dostupno za najviše 2.000 investitora, a program preko kojeg se može ostvariti ekonomsko državljanstvo trajaće tri godine. 

Jedan od uslova je da za crnogorsko državljanstvo može aplicirati stranac koji u Crnoj Gori ili drugoj državi nije pravosnažno osuđen i za kojeg je agent za ocjenu međunarodne podobnosti dao pozitivno mišljenje, uključujući dokaz o porijeklu novca namijenjenog za uplatu i ulaganja u skladu sa ovom odlukom. 

Investitor može steći crnogorsko državljanstvo po nekoliko načina – prijemom po osnovu posebnog programa ako je na račun uplatio 100.000 eura za razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprave. 

Takođe, državljanstvo može steći i ako je na račun uplatio najmanje 450.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u Podgorici, primorskom regionu ili iznos od 250.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u sjevernom ili središnjem regionu Crne Gore. 

Novac će biti uplaćivan u poseban fond iz kojeg će se finansirati izgradnja infrastrukture u manje razvijenim opštinama, prije svega na sjeveru države. Odlukom je precizirano da će kontrolu uplata nadzirati nezavisni revizor.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš