“Obzirom da je Božić od komšija Srba nismo očekivali provokacije”

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Memorijalnom centru, iako žele da vjeruju da je počinilac to uradio ne razmišljajući o eventualnim posljedicama

“Obzirom da je Božić od komšija Srba nismo očekivali provokacije”

Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica Nisvet Mujanović poziva nadležne da reaguju nakon što je nepoznata osoba sinoć ostavila vreću sa otpadom svinjskog mesa blizu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

U saopćenju Memorijalnog centra istaknuto je da su s nelagodom i osudom prihvatili vijest o ovom u nedjelu.

– Imajući u vidu da se ovih dana obilježavaju najveći pravoslavni praznici i da je praksa klanja svinja povodom praznovanja, ne očekujemo bilo kakav vid provokacija ili loših namjera komšija Srba, a što se već dešava. Poučeni iskustvom, pozivamo nadležne institucije da preventivno djeluju i ne dozvole da se na bilo koji način skrnavi prostor Memorijalnog centra. Očekujemo osudu i istragu o ovom događaju, te adekvatnu sankciju počiniocu, ma ko to bio – istaknuto je u saopćenju Memorijalnog centra.

Ogorčenost ovim činom ne kriju u Memorijalnom centru, iako žele da vjeruju da je počinilac to uradio ne razmišljajući o eventualnim posljedicama.

– Prostor koji je omeđen nišanima, za koje su majke dale članove svojih najmilijih, za nas je sveto mjesto i nećemo tolerisati bilo kakvo narušavanje i ugrožavanje ovog prostora. Lokalnu upravu pozivamo da Komunalna inspekcija i druge nadležne službe reaguju na ovaj čin, kao i za bilo kakve slične radnje i time pokažu da žele dijeliti bol s porodicama, bar u danima njihovih najsvetijih praznika. Ukoliko izostane reakcija, smatramo da je ovaj čin i njihova kolektivna svijest – zaključili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Izvor: (infosvijet.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš