Objavljujemo Dodikovo pismo Thaciju: Oduševljen sam što vas pozivam u Sarajevo

Klix.ba ekskluzivno objavljuje fotografiju pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini.

Objavljujemo Dodikovo pismo Thaciju: Oduševljen sam što vas pozivam u Sarajevo

Nakon što je Klix.ba objavio informaciju da je Dodik uputio poziv kosovskom predsjedniku, iz kabineta predsjedavajućeg Dodika stigla je reakcija u kojoj se kaže da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao "nedefinisani subjekt s fusnotom".Ipak, način na koji se Dodik obraća u pismu Thaciju govori da je Dodik oduševljen što ima čast pozvati kosovskog predsjednika.

 Tako na početku pisam kaže da ima čast pozvati Thacija na konferenciju u Sarajevo 9. jula. "Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizira Predsjedništvo BiH 8. jula", kaže se između ostalog u pismu.

Na kraju pisma Dodik naglašava važnu ulogu Hashima Thacija na međunarodnom niovu te ističe da će lični dolazak Thacija u Sarajevo na konferenciju značajno doprinijeti definisanju izazova s kojima se suočava kontinent.

Dodik je u pismu istina izbjegao da na neki način spomene Kosovo, ali je evidentno da nije odolio poslati srdačan poziv predsjedniku Kosova. Ipak, Dodik u pismu nije spomenuo ni famoznu fusnotu o kojoj je govorio u kontekstu da BiH nije priznala Kosovo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš