Novi zemljotres u Albaniji

Nepunih pola sata posle ponoći, Albaniju je potresao još jedan zemljotres, javljaju elektronski mediji u Prištini, pozivajući se na podatke Instituta za geološke nauke u Tirani.

Novi zemljotres u Albaniji

Potres koji je trajao nekoliko sekundi bio je snažan, a utvrđeno je da je epicentar bio dva kilometra od Drača i 31 kilometar od Tirane, sa magnitudom od 5 stepena.

Međutim, prema seizmološkom zavodu Srbije, u Albaniji je kao poslednji zemljotres registrovan pre tri sata – sinoć u 22:15, sa jačinom od tri stepena Rihterove skale, odnosno 2,3 po Merkaliju.

Seizmološki zavod Srbije je i kao poslednji zemljotres izmerio u Bosni i Hercegovini, nepunih 15 minuta posle potresa u Albaniji ali slabijeg intenziteta, 1,7 po Rihteru.

Serija zemljotresa pogodila je juče Albaniju od popodnevnih časova, upravo u oblasti Drača. Desetine ljudi je povređeno, dok je više stambenih objekata pretrpelo snažna oštećenja, prenose mediji u Prištini, iako se informacije i dalje prikupljaju. Prema nekim podacima, do sinoć je taj broj iznosio 67.

Prvi zemljotres zabeležen je oko 16 časova na albanskom primorju. Prema navodima albanskog ministarstva odbrane, prvi zemljotres, koji je ujedno pokazao najviši broj na Rihterovoj skali bio je i najjači zemljotres u ovoj zemlji u poslednjih 20 do 30 godina.

Na oko šest kilometara od Drača, grada na albanskom primorju, izmerena je jačina 5.6 jedinica Rihterove skale.

Kako prenose kosovski mediji, pomeranje tla moglo se osetiti i u Prištini na nekoliko sekundi, ali su mediji u regionu javili da se podrhtavanje tla osetilo u više okolnih država.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš