NEŠTO OZBILJNO SMRDI U DRŽAVI DANSKOJ

Niko ne zna gde su posmrtni ostaci samoubice Praljka!

Pet dana je prošlo od samoubistva Slobodana Praljka u Hagu, a i dalje nije poznato kada će njegovo telo biti vraćeno u Hrvatsku, piše Index.

Niko ne zna gde su posmrtni ostaci samoubice Praljka!

Oni podsećaju da je holandsko tužilaštvo u petak objavilo preliminarne rezultate obdukcije i da je u telu Slobodana Praljka pronađen cijanid.

Međutim, kako navode, još uvek nije poznato kada će njegovo telo biti vraćeno u Hrvatsku, tj. da li mora da ostane u Holandiji do kraja istrage.

HRT ističe da bi telo eventualno moglo za početak da bude vraćeno u bolnicu u kojoj je Praljak preminuo, ali to nije verovatno.

U holandskom Institutu za fiziku, gde je obavljena obdukcija, kažu da nemaju ovlašćenja da daju informacije o slučaju, pa su hrvatske novinare uputili na Kancelariju javnog tužioca koji ne radi vikendom.Znamo da je Praljak izrazio želju da njegov ispraćaj bude intiman. Jedan od mogućih scenarija je da bi, poštujući njegovu volju – telo Slobodana Praljka moglo u Hrvatsku da bude prebačeno u tajnosti.

Radi se o spekulaciji, ali da hrvatska ambasada već dva dana ne daje nove informacije – to je jedna od mogućnosti – javio je iz Haga HRT-ov reporter.

Mediji su pre nekoliko dana objavili da postoji jedno starije pismo u kojem je Praljak još pre par godina tražio da se u slučaju njegove iznenadne smrti ne organizuje sahrana.

„Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju“, napisao je tada Praljak.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš