Nema nikog boljeg od mene!

Iako je Ademu Zilkiću istekao mandat, Sabor Islamske zajednice Srbije još nije zakazao izbornu skupštinu, pa su Rijaset i reis Zilkić skoro godinu dana u nekoj vrsti v. d. stanja.

Nema nikog boljeg od mene!
Bilo je izvesnih unutrašnjih neslaganja i različitih pogleda na buduću organizaciju i delovanje IZ Srbije, bilo je i više kandidata za funkciju reisa, ali su svi otpali i trenutno samo ja ispunjavam uslove - kaže Zilkić.

Jedan od kandidata za novog reisa trebalo je da bude i Muhamed Jusufpahić, muftija-srbijanski i zamenik Zilkića. Međutim, otpao je jer je već imenovan za ambasadora Srbije u Saudijskoj Arabiji. Ostali kandidati - Mustafa Makić, Abdulah Numan (živi u Australiji) i Hasib Suljević ili nisu ispunjavali uslove ili nisu prihvatili kandidaturu - kaže Zilkić.

- Nama je žao što Jusufspahić jedno vreme neće biti sa nama, lično sam lobirao da on bude izabran za ambasadora u Saudijskoj Arbiji i uveren sam da će ovaj posao dobro raditi. Dok se ne vrati, naći ćemo neko rešenje, možda ćemo birati vršioca dužnosti muftije srbijanskog ili će ovu funkciju obavljati reis koji bude izabran - naglašava Zilkić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš