Napad na američku ambasadu u Podgorici

Iz američke ambasade u Podgorici, Radio Slobodnoj Evropi potvrđeno je da je na prostor ambasade, bačena eksplozivna naprava. Vlada Crne Gore je saopštila da je lice koje je bacilo eksploziv smrtno stradalo.

Napad na američku ambasadu u Podgorici

Američka ambasada je potvrdila da se napad na prostor ambasade dogodio 22. februara iza ponoći i da ambasadini predstavnici blisko sarađuju sa crnogorskom policijom da identifikuju napadača ili napadače.

Policija je blokirala prostor gde se nalazi zgrada ambasade.

Sa vise detalja, nekoliko sati nakon eksplozije, oglasila se i crnogorska Vlada:

"Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG", napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Ambasada upućuje novinare na lokalne policijske vlasti za više detalja o istrazi. Prema nasim saznanjima niko od zaposlenih nije povrijeđen a zgrada ambasade nije ostecena.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times.

Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš