Na današnji dan mostrum se popeo na binu i od Balkana stvorio klanicu…

Na današnji da (28. juna) 1989. godine na Gazimestanu, tadašnji predsjednik Predsjedništva Srbije Slobodan Milošević, prilikom obilježavanja 600 godina od Kosovske bitke, održao je zapaljivi govor koji ga je ustoličio za neprikosnovenog vođu Srba.

Na današnji dan mostrum se popeo na binu i od Balkana stvorio klanicu…

Milošević je poručio da su se tek tada, “posle punih šest stotina godina, srpskom narodu otvorile oči i da su tek sada, pod ovim rukovodstvom, ispravljene nepravde koje su u prošlosti nanesene srpskom narodu”.

“Šest vekova kasnije, danas, opet smo u bitkama. One nisu oružane, mada i takve još nisu isključene…”

Na taj Miloševićev govor podsjetio je novinar i kolumnista Dragan Bursać. Njegov post sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

“Na današnji dan, prije 31 godinu, baš nekako u ovo doba, monstrum se popeo na binu. Gledao je onu silnu svjetinu koja ga je svojim hukom pozdravila i udarila konačni muhur na srBsku izmišljenu epiku.

Priče i konstrukti stari vijekovima o nebeskom narodu, kosovskom mitu, svetosavlju izuzetnom, srpskoj supremaciji… sve, sve to se spojilo u času sa totografije, kada je komunistički bankar i tehnokrata zvanično postao Sloba, otac nacije koju je odveo u povijesnu stranputicu.

Jer baš u to momentu, te ‘89 pao je Berlinski zid, pale su maske i svijet je krenuo u, kako kažu, najkreativnije, devedesete godine 20. vijeka. A ovaj sa slike, zakočio je istoriju i to pod ručnom, od Balkana stvorio klanicu za druge i sramotu i egzodus za svoj narod. I što je najgore od istog tog naroda (ponovno) napravio slijepog ovisnika o podaništvu.

Pa srpski narod i dalje u svakom tiraninu traži Miloševića, a u svakom okupljanju Gazimestan, taj nacionalističkio-ruralni Vudstok.

I da, posljedice ovoga što je na fotografiji i što je uslijedilo par minuta dockan, živimo svake sekunde na krvavom, unazađenom i popaljenom Balkanu”, napisao je Bursać na svom Facebook profilu.

Izvor: (avaz.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš