Muamer Zukorlić čestitao svim vjernicima Kurban bajram

U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, čestitku svim muslimanima uputio je lider Bošnjačke demokRatske zajednice Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Muamer Zukorlić.

Muamer Zukorlić čestitao svim vjernicima Kurban bajram

Muslimani cijelog ummeta sutra 12. 9. 2016. godine obilježavaju Kurban-bajram, mubarek dan koji nas uči žrtvi za opće dobro, darivanju i socijalnoj jednakosti.

U isto vrijeme, milioni vjernika koji su bili počašćeni boravkom u Mekki i Medini privode kraju ovogodišnje hodočašće i  bjelinom svojih ihrama svjedoče Božiju milost prema čovječanstvu.

Ovog Kurban-bajrama, prisjećajući se riječi Poslanika Muhammeda, a.s., prilikom boravka na Arefatu i  njegovog oprosnoga hadža, – Budite humani i pravedni između sebe i prema drugima! – upućujemo dove Milostivome da u svijetu bude što više humanosti i pravde, jer bez ovog dvoga ne može biti suštinskoga pomirenja među narodima i harmonije koji su neophodni preduvjeti mira, stabilnosti i svekolikoga prosperiteta ljudske civilizacije.

U tom duhu, u svoje lično ime i ime Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka svim pripadnicima islama BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !

Lider Bošnjačke demokratske zajednice i narodni poslanik.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš