VUČIĆ PRIPREMA SRBIJU ZA ŠOK

Moje rješenje za Kosovo biće dočekano na nož

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro raditi na rješavanju kosovskog pitanja, ali da rješenje neće biti bezbolno za Srbe, javlja Anadolu Agency.

Moje rješenje za Kosovo biće dočekano na nož

“Racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se to rješenje pronađe, za koje sasvim sigurno mogu da kažem da neće biti bezbolno za Srbe”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa premijerom njemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinifridom Krečmanom.

On je rekao da je ranije najavio da će u aprilu iznijeti svoj prijedlog rešenja kosovskog problema, ali da će to uraditi samo ako bude moguće da ne oslabi poziciju Srbije.

“Vrijedno ću raditi da se približimo kompromisnom rješenju i da postignemo dogovor. Ja, za razliku od drugih, nisam za opstanak zamrznutog konflikta i ‘čekaj bolja vremena’. Od toga što ćemo da čekamo neka bolja vremena, samo ćemo da dočekamo gora vremena, a ne mislim da sukobe na Balkanu treba da ostavljamo našoj djeci”, rekao je Vučić.

On je dodao da za bilo koje rješenje prvo treba pobijediti na referendumu u Srbiji.

“Sa kojim god prijedlogom da izađem, taj prijedlog će biti dočekan na nož i u regionu, Evropi, svijetu, a posebno ovdje. Meni je cilj da zadovoljimo građane Srbije i da do rješenja dođemo”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da su stavovi Njemačke i Srbije po pitanju nezavisnosti Kosova suprotni, ali da to ne treba da utiče na razvoj bilateralne saradnje.

“Voleo bih da mi neko objasni kakva je budućnost Srbije bez Njemačke”, kazao je Vučić i naglasio da ne vjeruje da je dobro rješenje ne razgovarati s zemljama koje su priznale Kosovo.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš